Vine ziua când alegem dintr-o listă lungă de puncte pe care le avem în vedere în organizarea zilei celei mai minunate, momentul alegerii unei bisericii pentru ziua nunții este un pas important care merită o atenție deosebită.
Cu cateva sugestii în a face această alegere mai ușor speram că va putem ajuta, iată ce ar trebui să va puneti pe o foaie de hartie atunci când alegeti biserica:
- tradiția în familie oamenii aleg biserica în care au crescut sau cea în care au avut loc nunțile altor membri ai familiei, ceea ce adaugă un sentiment de continuitate.
- locația: alegeți o biserică care este convenabilă pentru invitați. O locație ușor accesibilă va face ca ziua nunții să fie mai plăcută pentru toți, adica este recomandat să petreceți cât mai puțin timp deplasându-vă în ziua nuntii între locații, timpul este bine să îl petreceți voi doi împreună să vă puteți bucura de clipele magice împreună și nu alergand contra cronometru uneori printre locții,
- stil arhitectural: bisericile vin într-o varietate de stiluri, exista biserici care sunt clasificate ca momument istoric, până la cele moderne, cu multitudine arhitecurala si de nunate in paleta de culori. De preferat sa alegeti un loc care rezonează cu stilul vostru personal și cu tema nunții.
- disponibilitate: este necesar atunci cand va stabiliti data sa verificați disponibilitatea bisericii pentru data aleasă și ora potrivită programului din ziua cea mare. Este recomandat să rezervați cu mult timp înainte pentru a evita multa alergatura prin lista de biserici.
- reguli și cerințe: fiecare biserică poate avea reguli specifice privind ceremonia (decorul, corul bisericesc, taxe). Asigurați-vă că la momentul alegerii bisericii va veti consulata cu privire la diferitele situatii specifice si reguli din lacasul sfant.
- consultarea cu preotul: discutați cu preotul despre ceremonia voastră. Acesta va poate oferi sfaturi utile și va contribui la crearea unei atmosfere spirituale.
- vizitarea bisericii: faceți o deplasare până la biserică înainte de a lua o decizie. Observați atmosfera, iluminarea și modul în care vă face să vă simțiți, daca este posibil sa va alocati si o vizita in cadrul unei slujbe similare pentru a putea observa care este conexiunea cu lacasul sfant, Iluminarea interioara a bisericii este foarte importanta pentru reusita fotografiilor si a filmarii, imaginile rezultate vor fii reusite doar daca se vor picta cu lumina, discutati in cadrul vizitei care este modul de iluminare artificiala in cadrul unei slujbe, existenta unui candelabru fantastic are sansa ca la slujba religioasa acesta sa nu fie aprins, aspectele observate este recomandat sa de notati pentru ca apoi sa discutati la momentul respectiv cu fotograful si videograful despre modul de iluminare specific.
- Cununie Religioasa in aer liber: organizarea unei cununii religioase în aer liber poate fi o experiență deosebită și memorabilă. Alegerea unui cadru natural, cum ar fi o grădină, o plajă sau un parc, adaugă un farmec aparte ceremoniei. In momentul alegerii unei estfel de ceremonii discuati cu preotul pe care il doriti la oficierea slujbei sa puteti afla disponibilitatea de a se deplasa in locatia aleasa si ce este necesar sa realizati pentru a putea avea o ceremonie plina de har.
- Lumanari cununie religioasa: de obicei, acestea sunt aprinse în timpul ceremoniei, simbolizând unirea celor două suflete. Lumânările sunt adesea ținute de către nași sau domnisorii de onoare. Puteți să optați pentru lumânări de dimensiuni și culori care să se potrivească tematicii generale a nunții. Lumanarile sunt achizitionate de regula de catre parechea de nasi, discutati cu nasii acest subiect fara nici un fel de restritie sau jena, nasii sunt partenerii vostrii de suflet, parintii spirituali care vor fii la bine si la rau alaturi de voi si nu va grabiti sa alegeti nasii doar pentru ca asa isi doresc de exemplu parintii.
- Cat dureaza Cununia religioasa? Din experienta de a cununa 3 perechi de fini in viata personala si din participarea la multe evenimente putem spune ca oficierea cununiei de catre preot dureaza aproximativ 50 de minute, insa vor exista si exceptii in sensul in care am asistat si la oficieri de 30-40 de minute sau chiar 1h20m. Slujba religioasa poate avea o durata mai mare atunci cand intre perechea de miri si preot poate exista o stransa legatura si acesta va realiza o ceremonie care va sustine dragostea celor doi miri.
- ce trebuie să avem la cununia religioasa? Certificatul de casatorie in original sau copie, aici de asemenea este de verificat si discutat la biserica care este regula, au existat situatii cand mirilor le-a fost solicitat originalul, verighetele simbolul cununiei, acestea nu trebuie sa lipseasca, asigurati-va ca nu uitati acasa atunci cand plecati spre biserica, piscoturi, vin rosu, buchetul miresei si buchetul nasei, doua lumanari, bomboane care sunt impartite in biserica de catre unul dintre participanti.
Alegerea bisericii este un proces unic si personal pentru fiecare cuplu de miri. Este necesar sa luați în considerare toate aceste aspecte pentru a face o alegere care să reflecte valorile și dorințele voastre.
Blog

Traditiile din ziua cea mare

Fotografia de nunta

Sfaturi pentru alegerea unui fotograf de nuntă

Locații de nuntă cu hambar din România

Sfaturi pentru alegerea locației pentru ședința foto de nuntă

Melodii cool pentru dansul mirilor la nunta

Biserici pentru nuntă din București minunate

Locatii sedinta foto „Trash the Dress”

Racos locatia de vis pentru sedinta foto „Trash the Dress”

Sedinta foto „Trash the Dress”

Sedinta foto „Save the Date”

Cand sa iti planifici sedinta foto din ziua nuntii?
